Неділя, 5.5.2024
Вітаю Вас Гість • Реєстрація • Вхід
Головна » 2014 » Листопад » 16 » Всеукраїнський семінар з технологічної освіти(13.11.2014 день1) Відкриття
13:34
Всеукраїнський семінар з технологічної освіти(13.11.2014 день1) Відкриття

    13 листопада 2014 року, розпочав роботу Всеукраїнський семінар із технологічної освіти «Актуальні питання розвитку трудового навчання (технологій) у сучасних умовах». 

    Заступник директора Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Сергій Дятленко зауважив: «Змінилася країна, змінилися ми, змінилася освіта. Обов’язок учителів – йти в ногу з часом, постійно викликати в учнів інтерес до навчального процесу, а це можливо тоді, коли практичні навички ставитимуться на перше місце, коли ми почнемо звертати увагу на кінцевий результат, а не на підготовчий процес».

    Думку Сергія Миколайовича підтримав під час свого виступу Андрій Терещук, професор кафедри технологічної освіти Уманського національного педагогічного університету ім.Павла Тичини, доктор педагогічних наук. За словами Андрія Івановича, основною ознакою технології повинен бути кінцевий результат. Тому, напевно, наша освіта суттєво відрізняється від європейської. Адже ми, в першу чергу, звертаємо увагу на процес підготовки, а не на результат. Потрібно творчо працювати на результат, щоб учитель був суб’єктом навчального процесу, а для цього потрібно створити умови. Ми зобов’язані активно вводити компетентнісний підхід до навчання, вчитель трудового навчання має структурувати свій урок навколо практичної роботи, адже знання засвоюють, уміння й навички – формують.

   Олександр Пархоменко та Тетяна Пасічна, наукові співробітники Інституту проблем виховання Національної академії наук України, на прикладі Новопечерської школи м.Києва розповіли та продемонстрували відеоролик, як застосовуються новітні підходи до вивчення трудового навчання у сучасних школах.

 

Переглядів: 556 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]